eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Időjárás: már látszik, meddig marad a masszív mínusz és az erős szél

Egyre többet süt a nap, száraz, de még hideg idő várható egész hétvégén, helyenként akár –20 fokkal. A szél is marad, igaz, mérséklődik, vasárnap már lesz plusz is.

A hétvégén sok napsütés várható, csak néhol lehet kisebb havazás. Mindeközben viszont még napközben is fagypont alatti hidegre kell készülni, néhol a hajnali órákban mínusz 20 fokot is mérhetnek – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken néhol lehet jelentéktelen hózápor. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lesz. Északkeleten hófúvás is előfordulhat. Hajnalban általában mínusz 14 és mínusz 8 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 20 fokig is hűlhet a levegő. A csúcsértékek mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakulnak.

Szombaton az ország nagy részén több órás napsütés várható. Erősebben felhős körzetek, időszakok főként az északkeleti, keleti tájakon, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehetnek. Itt-ott előfordulhat hózápor, nagyobb eséllyel északkeleten. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon időnként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 8 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas részeken akár mínusz 20 fokot is mutathatnak a hőmérők. A maximumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul.

Vasárnapra virradó éjjel, reggel keleten szórványosan, napközben csak elvétve valószínű kisebb havazás, hózápor. Napközben több órára kisüt a nap, de főként a keleti országrészben erősebben felhős körzetek is lehetnek. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, szélvédett, havas részeken mínusz 16 fok körüli értéket is mérhetnek. A nappali maximum mínusz 5 és plusz 3 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×