eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Karácsony előtt is hasznos lehet a Budapest Design Map

Nyomtatott és online formában is elérhető a Budapest Design Map: több mint 200 helyszín a dizájnerüzletektől a kézműves műhelyeken át az upcycling iránt elkötelezett stúdiókig.

A 2013 óta folyamatosan frissülő Budapest Design Map segítségével a főváros legkiemelkedőbb, dizájn szempontból releváns helyszínei közül a karácsonyt megelőző időszakban is válogathatnak az érdeklődők – közölték az ide kattintva böngészhető térképet összeállító szervezetek.

A fővárosi kalauz főként magyar dizájnüzleteket és bútorboltokat mutat be, de több olyan egyéb helyszín is szerepel a térképen, amely szorosan kapcsolódik a magyar kreatíviparhoz: egyebek mellett luxustermékeket kínáló hazai vállalkozások, vintage butikok, kézműves műhelyek, multibrand üzletek, upcycling és fenntarthatóság iránt elkötelezett dizájnstúdiók, divatszalonok is.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megbízásából, a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában megjelent kiadvány célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar dizájn sokszínűségére, valamint növelje a kreatívipari kis- és középvállalkozások népszerűségét. A térkép először 2013-ban jelent meg; azóta évről évre bővül a helyszínek száma. A térkép nyomtatott változata ingyenesen elérhető csaknem száz fővárosi helyszínen, online formában pedig a Budapest Design Week honlapján.

A tájékoztató idézi Osvárt Juditot, a Budapest Design Week szakmai vezetőjét, a Magyar Formatervezési Tanács tagját, aki azt mondta: a jelenlegi helyzetben a Magyar Formatervezési Tanács kiemelten fontosnak tartja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a hazai kreatívipari kis- és középvállalkozásokat. "Más projektjeink mellett a Budapest Design Mappel is az a nem titkolt célunk, hogy az idei karácsonyi szezonban hazai termékek vásárlására és ezáltal a hazai tervezők támogatására ösztönözzük az ajándékvásárlókat" – emelte ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×