eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Havas és zúzmarás fák Kékestető közelében 2020. november 30-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Köddel indul a december, majd egy mediterrán ciklon rondít bele a képbe

A Kárpát-medence egy magasnyomás peremén helyezkedik el kedd estig, így hajnalban köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amelynek kiterjedése fokokozatosan csökken majd délkelet felől.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt.

Napközben délkelet felől csökkenni kezd a köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése, hosszabb napos periódusra a Tiszántúlon számíthatunk, nyugatabbra inkább csak rövid napos időszakok lehetnek.

Elvétve szállingózhat a hó.

A déli, délkeleti szél az Alpokalja térségében megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között várható. Az átmenetileg gyengén felhős, szélcsendes, hófödte északkeleti részeken hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +5 fok között alakul, magasabb értékek keleten várhatók.

Szerdán a köd, illetve a rétegfelhőzet nagy része napközben megszűnik, keleten, északkeleten több-kevesebb napsütés is lehet a fátyolfelhők mellett, főként az ország délnyugati felén számíthatunk tartósabban felhős területekre. Estétől délnyugat felől vastagszik a felhőtakaró. Keleten, északkeleten kisebb a csapadék esélye, a Dunántúlon és délen szórványosan előfordulhat hószállingózás, szitálás, néhol esetleg ónos szitálás. Az északkeleti, keleti szél a Dél-Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8 fok között valószínű, de a kevésbé felhős északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Aztán megközelít minket egy mediterrán ciklon, így csütörtökön és pénteken nagyobb mennyiségű csapadékra van esély, főleg az ország délnyugati részén. Ami a halmazállapotot illeti: az ország nagy részén eső, de bizonyos területeken havazás, havas eső és ónos eső is lehet.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×