Infostart.hu
eur:
383.81
usd:
327.15
bux:
109794.08
2025. december 12. péntek Gabriella
Nyitókép: Pixabay

Káprázatos képet készített a Balatonról az űrbatyu

A Bakonyi Csillagászati Egyesület először 2019 júliusában indított ballont, akkor a Holdra szállás 50. évfordulójának tiszteletére. Idén újabb “űrbatyut” engedtek fel, amelynek kamerái gyönyörű fotókat készítettek a Balatonról is.

Az egyesület arról ír a honlapján, hogy az Űrbatyu II ballont eredetileg az idei Csillagászat napján szerették volna felengedni, a járványhelyzet miatt azonban a startot augusztus 20-ra halasztották.

Több kamera is utazott a ballon műszergondolájában. Az alábbi felvételt külső konzolra szerelt Insta360 ONE R kamera készítette.

"Néhány perccel vagyunk a ballon 30 600 méter felett bekövetkezett szétdurranása után, az Űrbatyu II megkezdte az “ereszkedést”, hogy majd Dúzs község határában (Tolna megye) egy 10 méteres fára akaszkodva várja meg a keresőcsapatot."

Címlapról ajánljuk

Ukrajnai béketárgyalás: Donald Trumpnak elege van a „csak a találkozó kedvéért megtartott” találkozókból

Az Egyesült Államok akkor vesz részt szombaton az európai vezetők és Ukrajna által kezdeményezett tárgyalásokon, amennyiben az esélyt hordoz arra, hogy a konfliktus megoldása felé lépjenek – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.
VIDEÓ
A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A magyar húsipar működését tartósan az ingadozó alapanyagárak, a gyártás magas energiaigénye és a munkaerőhiány határozza meg, miközben a piaci és szabályozói környezet is gyorsan változik. Ilyen feltételek között a Tamási Hús Kft. olyan növekedési modellt alakított ki, amely a császárszalonnára épülő specializációra támaszkodik, a stabilitást pedig a modernizáció, az energiahatékonysági beruházások és a tudatos finanszírozási háttér együttesen biztosítja a hazai és nemzetközi piacokon. Hogy a vállalat miként tudott a kihívások ellenére is folyamatosan fejlődni, milyen szerepe van ebben a Gyármentő Programnak, és hogyan működik az a technológiai és finanszírozási modell, amely hosszú távon is fenntarthatóvá teszi a növekedést, arról Ments Gábort, a Tamási Hús Kft. ügyvezetőjét és Boros Zoltánt, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának nagyvállalati agrár- és élelmiszeripari ügyfelekért felelős igazgatóját kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×