eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay.com

Már látszik, mikor tűnik el a kánikula

Hidegfront közeledik, esővel, lehűléssel – íme a hosszú hétvégére várható időjárás.

A hosszú hétvége további részében is marad a 30 Celsius-fokos nyári meleg, vasárnap viszont várhatóan egy hidegfront érkezik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken túlnyomóan napos idő lesz, csak kevés gomolyfelhő lehet. Csapadék nem várható. A Dunántúlon helyenként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Szombaton is derült, napos időre lehet számítani, csak estétől növekszik meg északnyugaton a felhőzet. Csapadék napközben nem várható, legfeljebb estétől fordulhat elő az északnyugati, nyugati határ közelében néhol zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet általában 14 és 20, a maximumhőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett több helyen várható záporeső, zivatar. Egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik fel a levegő, délkeleten valószínű a legmelegebb idő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×