eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Létezik ma is taktikus dinnyevásárlás - keresik a magyart

Alig drágább az importnál, ráadásul most van, később talán nem lesz.

Terítik már a piacon a magyar dinnyét, vége hát az április óta tartó délidinnye-uralomnak.

A Boon.hu cikkírójának első tapasztalatai szerint az eladók egyelőre magasabb árakat határoznak meg, különben nincs haszon, az időjárás ugyanis nem kedvezett idén a termésnek, összesen 160 ezer tonnát takaríthatnak be belőle. A termőterület is csökkenőben van.

A magyar görögdinnye kilója 348 forint, az importé 298. Van, aki 450-500 forintért próbálja eladni áruját, nem túl nagy sikerrel.

A "taktikus" miskolci vásárlók közül van, aki fél dinnyét vesz, így látszik a színe, a héj vastagsága, érződik az illata.

Most érdemes belőle minél többet fogyasztani, mert nem sokáig lesz a piacon - olvasható az összeállításban. Remélhetőleg jó idő lesz, ekkor mennek ugyanis az emberek dinnyét venni.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×