eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Kémnek hittek egy galambot Indiában

Pakisztánból átrepült rózsaszín "kémgalamb" okozott konfliktust a szomszédos Indiával.

A befestett, lábán számokat tartalmazó gyűrűt viselő madárról az indiai fegyveres erők úgy vélték, a szomszédos ellenséges ország, Pakisztán küldhette át.

Egy rendőr a Times of India című lapnak nyilatkozva elmondta, a számok aggodalomra adnak okot, és megpróbálják megfejteni a kódot. India korábban is fogott már el Pakisztánból érkezett, üzeneteket közvetítő galambokat.

Időközben jelentkezett egy pakisztáni faluban élő férfi, aki elmondta, hogy a madár az övé és egy közelgő galambversenyre készülnek.

A galamb lábán lévő "kód" pedig az ő telefonszáma, biztos akart ugyanis lenni abban, hogy senki nem lopja el az értékes madarat. A férfi kérte Narendra Modi indiai miniszterelnököt, adják vissza neki galambját.

Pakisztánban nagyon népszerűek a galambversenyek, a győztesek nagy pénzjutalmat kapnak.

India és Pakisztán évszázadok óta vitázik a himalájai Kasmír határtérség feletti uralom miatt. Szerdán a pakisztáni védelmi erők lelőttek egy felderítő drónt, amely 650 méterre behatolt a pakisztáni légtérbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×