eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Indulnak az otthoni futóversenyek – íme, a szabályok

A lakásban teljesítendő futóversenyt hirdetett a Magyar Futósport Egyesület. A legnagyobb versenyszervező, a BSI sem akar lemaradni.

"Maradj otthon" jótékonysági versenysorozatot indít a Magyar Futósport Egyesület. Célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket, akik a versenyre történő nevezéssel a Magyar Vöröskereszten keresztül a koronavírus elleni küzdelmet támogatják.

A versenyt igazából már március 28-án kiírták, de a veszélyhelyzet végéig lehet futni, a helyszín pedig mindenkinek a saját lakása, otthona.

Több kategóriában is lehet nevezni:

  • futópad,
  • helyben futás,
  • szobakerékpár,
  • spinner-kerékpár,
  • elliptikus tréner.

A távok pedig: 1, 5, 10, 21, 42 kilométer.

A verseny menete: teljesíteni kell a kiszemelt távot, ki kell tölteni a nevezési lapot a kért adatokkal, és még egy-két kérdésre válaszolni.

Az egyes futamok heti bontásban, minden vasárnap este 7-kor indulnak, és virtuálisan a következő vasárnap este 6-ig tartanak. Eredményhirdetés április 6. óta minden hétfő este 6-kor van az esemény Facebook-oldalán.

Nevezési díj is van, háromezer forint, de minden teljesítő egyedi érmet kap - a legjobbak oklevelet is -, és a nevezési díj fele a Magyar Vöröskereszthez kerül. (A befizetett összegről számlát állítanak ki.) Minden egyéb részlet ITT.

A Budapest Sportiroda sem akar lemaradni, szerdán meghirdette virtuális versenyét, a Riska Virtuális Futóhétvégét május harmadik hétvégéjére. Nevezési díj itt is van, de 500 forintot a BSI is ad belőle jótékony célra - az Országos Mentőszolgálatnak. Részletek ITT.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×