eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Nagy veszélyre figyelmeztetik a túrázókat

Vigyázni kell a vaddisznókkal a tavaszi ellési időszakban.

Érdemes elővigyázatosnak lenni a vaddisznókkal a tavaszi ellési időszakában, mivel a kocák ilyenkor készek meglehetősen harciasan védelmezni kicsinyeiket a vélt vagy valós fenyegetésekkel szemben - hívta fel a figyelmet egy kaposvári székhelyű erdészeti cég.

A népszerű turistautaktól a vaddisznók többnyire távol tartják magukat, azonban a jelenlegi korlátozások miatt sok turista keres ritkán járt területeket kirándulásra, sportolásra vagy kutyasétáltatásra. Így pedig megnő a nem kívánt találkozások esélye is a vaddisznókkal - írták a közleményben.

Az erdészek azt tanácsolják az erdőjáróknak, hogy csak a kijelölt turistautakat használják és kerüljék a nagyon sűrű, bozótos területeket.

Az erdőterület-kezelő cég azt írta: váratlan találkozás esetén a legjobb megállni és óvatosan elhátrálni a vaddisznótól, nem ajánlott elijeszteni, mert azt támadásnak érezheti. Erdős, bozótos, disznójárta területen kutyát csak pórázon ajánlott sétáltatni, mert ha kiszagolja a vadat, akkor támadással, ugatással felbőszítheti - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×