eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: Pixabay

Havat hoz a hidegfront hétvégére

Szombat este, éjjel többfelé válthat havas esőbe, havazásba az eső, és a jövő hét első felében is van esély némi hóra.

A szombaton érkező hidegfront átvonulását sokfelé kísérheti majd eső, zápor, a front mentén akár az ég is megdörrenhet. Késő délutántól az északi hegyekben, estétől máshol is egyre többfelé havas eső, havazás válthatja az esőt. Nagy mennyiségű hóra azonban nem kell számítani, a szilárd halmazállapot idején már szűnni, gyengülni fog a csapadék, így kevés megmaradó hó főként a hegyekben hullhat - írja az Időkép.

Erős lehűlés jön, jó 15 fokkal visszaesik a hőmérséklet, így vasárnap napközben mindössze 1-6 fokra van kilátás, amit az erős, viharos szélben még hidegebbnek érzünk majd.

Ekkor még főként a Dunántúlon, leginkább délnyugaton fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás.

A jelenlegi számítások szerint hétfőn keleten, délkeleten fordulhat elő kisebb hóesés, máshol a felhőátvonulásokból elszórtan alakulhat ki hózápor. Reggel már mindenhol fagyni fog, napközben sem lesz melegebb 0, +5 foknál. Ráadásul a szél is többfelé erős marad.

Hószállingózás, kisebb havazás még kedden és szerdán is előfordulhat (a pontos tér- és időbeli eloszlás még bizonytalan), majd a hét második felében nagy valószínűséggel enyhülés jön, fokozatosan visszatér a kora tavaszi idő.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×