eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Zöld szemlélet ide vagy oda, alig kapni bármit a papírhulladékért

Egy szlovák határhoz közeli iskola megtalálta a megoldást, de akik szerencsétlenebb helyen vannak, azoknak szinte meg sem éri a gyűjtés.

Évtizedekkel korábban szorgalmas diákok járták településük házait papírhulladékért, hogy azt beváltva pénzhez jussanak.

Ma, a szelektív hulladékgyűjtés idején mintha jelentősen megváltozott volna a helyzet, alig kapni valamit a papírszemétért - derül ki a Nool.hu összeállításából. Olykor még az elszállításhoz szükséges benzinre sem elég a pénz a ceredi Id. Szabó István Általános Iskola tanulóinak.

Egy kilóért egy forint járt

az igazgatóhelyettes, Simonné Lőcsei Mónika beszámolója szerint, az önkormányzatnak kellett végül segítenie, hogy végigmenjen a program.

Korábban ebből a bevételből könyvtárat fejlesztettek, a dikáönkormányzatot is segítette fenntartani, az osztályok pedig versenyeztek ebben a tevékenységben.

A salgótarjáni Gagarin általános iskolában évente kétszer gyűjtenek papírszemetet, szlovák cég viszi el 10-15 forintért kilóját.

A befolyt összeget az osztályok kapják vissza.

A balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban tavaly ősszel egy konténernyiért kaptak alig több mint 10 ezer forintot, 5 forint volt kilója.

A szuhai óvodában már egyáltalán nem foglalkoznak a papírhulladék összegyűjtésével, nem éri meg nekik.

A fővárosban már van olyan telep, ahol fizetni kell az összegyűjtött hulladék lerakásáért is. A papír árának zuhanása mögött az állhat, hogy Kína elkezdte korlátozni az Európából behozott hulladék mennyiségét.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×