eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra
Teherautó halad el egy szélzsák mellett a nagy erejű szélben az M60-as autópályán, Belvárdgyula közelében 2020. február 10-én. Erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél veszélye miatt. A széllökések délutánig az ország nagy részén meghaladhatják a 60-75, a Dunántúlon, kisebb eséllyel néhol a Duna-Tisza közén a 80-90 kilométer/órát.
Nyitókép: Teherautó halad el egy szélzsák mellett a nagy erejű szélben az M60-as autópályán, Belvárdgyula közelében 2020. február 10-én. MTI/Sóki Tamás

Egy gond eltűnik, de újabb frászt hoz az időjárás fölénk

A szürke, álmosító, esős idő sem tarthat örökké, előbb nyugaton, majd vasárnapra már keleten is mindenütt megszűnik a csapadék. De kapunk ám helyette valamit - viharos szelet...

Szombat hajnalra főként a Dunántúlon és középen szakadozik a felhőzet, és szűnik meg a csapadék, foltokban köd is képződhet.

A keleti országrészben folytatódik a felhős, esős idő szombaton. Késő délelőttől felhőátvonulások várhatók, néhol záporral, összefüggő csapadék ekkor már csak a keleti határszélen, illetve Északkelet-Magyarországon lehet.

Megélénkül, helyenként meg is erősödik az északnyugati szél, a Dunántúl északi felén viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 12 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×