eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra
A fogaskerekű vasút, (60-as jelzésű villamos) várakozik a Széchenyi-hegy végállomáson. A Budapesti Fogaskerekű Vasút Budapest egyetlen fogaskerekű vasútja, mely a XII. kerületben, a Városmajor és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomások között közlekedik. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Nagyon rossz hír a hangulatos budai kirándulások kedvelőinek

Leáll a fogaskerekű közlekedése március 9-én.

Ideiglenesen nem közlekedik a fogaskerekű pályafelújítás miatt március 9-étől - közölte az Infostarttal a BKK. A karbantartás várhatóan egy hónapig tart majd.

A társaság a közlekedőknek, kirándulóknak azt javasolja, hogy használják a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között járó 21-es és a 21A buszt, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es buszt, míg a vonal felső szakaszán a 60-as járat azonos számú pótlóbuszával lehet utazni. Az alsó szakaszon található megállóhelyek a 60A és 60B járatokkal is elérhetők, de a hétköznapi csúcsidőszakok (6-9, 15-18 óra) kivételével csak előzetes telefonos igénybejelentés alapján indulnak el a Szent János Kórház nevű 128-as buszmegálló mögül. Az utazási szándékot a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon, az automata menüben a 3-as gombot választva lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel.

A pótlóbuszokon a kerékpárszállítás nem lehetséges. A 212-es autóbuszon hétköznap a Királyhágó tér és a Svábhegy végállomás között, hétvégén pedig – az eddigieknek megfelelően – a teljes vonalon lehetséges a kerékpárok szállítása, az utasforgalom függvényében.

Az érintett időszakban a Városmajor és a Szent János Kórház közötti sínt cserélik, ezáltal megbízhatóbban jár majd a fogas, és sokkal halkabb is lesz az ígéret szerint.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×