eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Három balatoni is van az ország tíz legjobb vidéki cukrászdája között, itt a toplista

Az abszolút első helyezettet három éve nem lehet letaszítani a trónról.

A Magyarország legjobb éttermeit pontozó és listába gyűjtő, évente megjelenő Dining Guide TOP100 Étteremkalauz a fővárosiak mellett rengeteg vidéki vendéglátóhelyet sorakoztat fel. Most a legjobb vidéki cukrászdákról közölt egy tízes listát - írja a Hello Vidék.

A gyűjtést nem rangsor, hanem betűrend szerint állította össze a kalauz, amelynek értékelése szerint

az abszolút első immár három éve a váci Mihályi Patisserie.

Az márciusban 12 éves fennállását ünneplő cukrászat a francia stílus magyarországi úttörője, hosszú ideje töretlen a sikere. Választékában megtalálhatók a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára ikonikussá vált Dobos desszert vagy a Rákóczi túrós, szerepelnek a francia és olasz inspirációk is.

A top 10-es lista további helyezettjei:

Apátsági Rege Cukrászda (Tihany)

A kibővült, felújított cukrászdát 3 éve üzemelteti a Pannonhalmi Apátság. A kínálat is megújult: a Rege egy klasszikus cukrászda mai felfogásban, részben egyedi választékkal. A szortimentben helyet kapnak a Tihanyi Bencés Apátság saját termékei, a helyi édességek, Gellért atya gyógyteái, likőrök és apátsági sörök.

Annak érzékeltetésére, hogy ezek a rangsorok mennyire lehetnek objektívek, a Hello Világ szerkesztői beszúrtak egy posztot, amelyet a Portfolio Csoporthoz tartozó Pénzcentrum egyik szerkesztője írt nyári tapasztalatairól.

Bergmann cukrászdák (Balatonfüred)

Családi vállalkozásként működik, a klasszikus polgári cukrászdák hangulatát idézi. A hagyományosnak mondott magyar desszertek mellett a ház saját kreációi közül is válogathatunk. A vendégek szerint az ország egyik, ha nem a legjobb krémesét náluk lehet kapni, az étteremkalauz ugyanakkor a náluk kapható kenyerekre is felhívja a figyelmet.

Damniczki cukrász manufaktúra (Székesfehérvár)

Több mint 25 éve működik, fagylaltjaik többszörösen díjazottak, mára az újhullámos francia desszertek irányába is elmozdultak. A kínálat kialakításában hangsúlyos a régi, hagyományos receptekből való kiindulás, modern, korszerű megközelítésben.

Desszertem (Miskolc)

A szakértők szerint bátor lépés volt létrehozni egy francia, modern magyar stílusú desszertműhelyt a kelet-magyarországi régióban, amire nem annyira jellemző, hogy a cukrászdák kínálata lépést tartana a haladó gondolkodású éttermek folyamatosan emelkedő színvonalával. A magad minőségű alapanyagok használata és a technológiai tudás tisztelete a koncepciójuk része.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)

Családi vállalkozás, az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működik. Első magyarországi üzletük a soproni, 1995-ben nyitották, a csokoládéműhely nagyon népszerű, 2009 óta üzemel. Hűen és hitelesen képviselik a tudáson, tapasztalaton, magas színvonalon alapuló értékeket.

Kiss-Virág Cukrászda (Vámospércs)

Több mint húszéves múltra tekint vissza, fennállását újító szellemű gondolkodásmód és a magas minőségű, friss alapanyaghasználat jellemzi. Kínálatukban főleg a hagyományos desszertek újragondolt verziói szerepelnek.

Mónisüti (Gyenesdiás)

Két éve még csak más cukrászdáknak beszállító cukrászüzemként szerepelt az étteremkalauz toplistáján, ezután nyitották meg a saját helyüket. Mostanra a süteményeikkel már találkozhatunk például Keszthelyen, Sopronban, Szombathelyen, Hévízen, Balatonfüreden, Zalaegerszegen, Sárváron és Balatonföldváron is.

Sakura cukrászda és reggeliző (Nagymaros)

A nevében a japán cseresznyevirágzást felidéző hely a festői Dunakanyarban várja a vendégeit. A francia desszertekkel vegyített kínálat a műfajhoz képest széles: aprósüteményben is erősek, de nem riadnak vissza a roppanós krémlapok közé töltött krémesektől és a Mille feuille tartoktól sem. A szépen épített desszertek mellett kiemelkedő a tortaválaszték is. Reggelizőhelyként és kávézóként is üzemelnek, a tavaszi-nyári szezonban otthonos teraszukon kellemes az ejtőzés.

Százéves Cukrászda (Gyula)

1840-ben alapította Salis András cukrászmester, idén ünneplik a 180. évfordulót. Elkötelezettek a magyar színvonalas cukrászat és a magas minőségű alapanyagok használatában. A Kézműves Cukrászat által készített minőségi sütemények, főzött fagylaltok és Cadeau kézműves bonbonok is kaphatók náluk.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×