eur:
394.79
usd:
367.4
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Pár nap, és körbe lehet korcsolyázni a Balatont

Természetesen nem a tó jegén, hanem partján egyre másra nyíló műjégpályákon. Ezekből idén már hét darab van.

Idén Keszthelyen, Szigligeten, Veszprémben, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonlellén és Balatonbogláron is lehet majd korcsolyázni, ezzel tulajdonképpen megvalósul a kezdetekkor megfogalmazott álom: “Korizd körbe a Balatont!”. szerdán negyedik alkalommal nyit meg a műjégpálya Balatonlellén, pénteken pedig második alkalommal Siófokon.

A hirbalaton.hu idézi Tóth Balázst, a balatonlellei BL YachtClub ügyvezetőjét, aki emlékeztetett arra, hogy 2016-ban a Balaton-parton elsőként nyílt műjégpálya Balatonlellén. Akkor még mindenki kétkedve fogadta az ötletet, lehet-e, szükséges-e egy ilyesfajta turisztikai attrakciót üzemeltetni a tó körül. Következő évben a válasz is megszületett a kérdésre, hisz Szigliget is megnyitotta a saját műjégpályáját, sőt azóta is sorra nyílnak a pályák a korcsolyázás szerelmesei legnagyobb örömére.

Tóth Balázs elismerte, hogy az út nem volt egyszerű, de nagyon örül, hogy kitartottak, és egyre több helyen épül műjégpálya, követték Lelle példáját.

Hozzátette, hogy az idei évben szeretnének ismét egy jó példával elöl járni, mert nekik nem csak a turisták, hanem a lelleiek és a környékbeliek is nagyon fontosak. Szeretnének nekik is kedveskedni: minden balatonlellei lakos ingyenesen korcsolyázhat Balatonlellén az egész szezonban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×