eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Huszonkét együttes adja össze erejét hétfőn

Fogyatékkal élő emberek és ép társaik közös sportnapját rendezi meg a Máltai Szeretetszolgálat Győrben.

Október 21-én 22. alkalommal kerül sor a Máltai Szeretetszolgálat Győr-Moson-Sopron megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház rendezvényére, amelyen huszonkét csapatnyi fiatal vesz részt. A fogyatékkal élő embereket ellátó intézményekből érkező csapatok sérült fiatalokból és a hozzájuk csatlakozó ép társaikból – középiskolásokból, sportos kedvű egyetemistákból – állnak.

Ami az élet más területein talán nem olyan egyértelmű, az a sportpályán – főleg a sérült és ép emberek által közösen megfutott pályán – általában magától értetődik: a teljes élet tulajdonképpen nem más, mint csapatjáték, határok nélkül. Az Esély Sportnap célja a testmozgáson kívül az „odafigyelésre gyúrás”, a figyelem felhívása az esélyteremtés fontosságára, az elfogadásra és a kapcsolódásra.

Az Olimpia Parkban 10:00 és 15:00 között különböző ügyességi feladatok, sorversenyek és egyéb kihívások várnak a résztvevőkre, akik – mintegy levezetésképpen – színes kísérőprogramokon is részt vehetnek. Lesz táncház, arcfestés, kézműves foglalkozás, karkötőkészítés is. Nagy Balázs színművész személyében híresség is pályára lép. A nap folyamán együtt mozgó fiatalok sokféle ajándékban is részesülnek.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×