eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pexels

Albérletkeresés: az ár és az elhelyezkedés még nagyon nem minden

Egy sor figyelemreméltó kötelezettsége van annak, aki mostanában albérletet keres vagy szerződést köt ezzel kapcsolatban. Nagyon sok mindent le kell írni.

Sok albérletkereső felületes szempontok segítségével talál otthonra a közelgő tanév előtt. A legtöbb esetben az ár és a lokáció "mindent visz", miközben kevés figyelmet fordítanak arra a felek, hogy írásos szerződést kössenek, elsősorban azért, mert a lakással kapcsolatban felmerülő későbbi költségek ügyében tisztán kell látni - figyelmeztet a Pénzcentrum.hu.

A kaució miatt szintén muszáj írásban tisztázni a dolgokat, illetve ki kell kérni korábbi rezsiszámlákat, hogy biztos lehessen a bérlő abban, milyen kiadások várják. Arról is érdemes tájékozódni, nincs-e a lakásnak köztartozása.

A szerződésbe bele kell kerülnie, hogy a bérlő csak a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért felel, és arra sem kötelezhető, hogy a garanciális hibák javítását maga intézze, bár a gyakorlatban van, amikor ez a gyorsabb megoldás, de fontos, hogy a kiadások ilyenkor is a lakás tulajdonosát terhelik.

Érdemes jegyzéket készíteni az ingatlan tárgyairól is.

Határozott idejű bérleti szerződés esetén a felmondás módját fontos rögzíteni, határidejét 60 napnál érdemes megjelölni, ha van rá mód.

A bérleti díj emelésének mértékéről is érdemes a feleknek írásban megállapodni előre, ahogy az óraállások ügyében is érdemes közösen cselekedni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×