eur:
392.26
usd:
362.36
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Alattomos veszélyek is fenyegethetnek fürdéskor

A nyári nagy melegben a fürdőzés során is muszáj betartani bizonyos szabályokat.

A Tolna megyei hírportálnak a megyei kapitányság sajtószóvivője foglalata össze a strandolóknak szóló megszívlelendő tanácsokat. Komlósiné Kiss Anett elsőként azt emelte ki, hogy minden esetben a kijelölt fürdőhelyek, ismert szabadstrandok alkalmasak a fürdésre, az arra alkalmatlanokat "Fürödni tilos!' tábla jelzi.

A sajtószóvivő arra is kitért, hogy

  • a folyók az erős sodrás és örvényképződés,
  • a bányatavak a hirtelen változós vízmélység és vízhőfok miatt veszélyesek.

A szabad vizeken, holtágakon általában bója jelzi a fürdőzés határait, de ezek hőfoka is elmarad a strandfürdőknél megszokott hőmérséklettől, ezért felhevült testtel a vízbe ugrás különösen veszélyes. A hatóság munkatársa a viharjelzők fontosságát, és baj esetén a 112-es segélyhívószám tárcsázását is kiemelte.

Alkoholos állapotban, vagy teli gyomorral ne fürödjünk, tette hozzá Komlósiné Kiss Anett. Gyermeket nem szabad a vízparton felügyelet nélkül hagyni, 6 éven aluli, illetve úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek szabad vizekben pedig csak felnőtt kíséretében fürödhet, húzta alá.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×