eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Jezsuiták

Bankkártyás perselypénz-fizetési lehetőség egy magyar templomban

A pesti jezsuita templomban egy másik innovációt is bevezetnek: a vasárnap esti 10-es szentmisét, ami a nyaralásból hazatérőknek kedvezhet.

A budapesti Jézus Szíve-templom Magyarországon elsőként vezette be a bankkártyás perselypénz-bedobási lehetőséget - olvasható a Katolikus.ma portálon.

Az újítás egyik várható következménye, hogy a szentmisék legfontosabb pillanataiban megszűnik a pénzcsörgés - vagy legalábbis csökken a "zajszint".

A templomi terminálon keresztül 500, 1000 és 3000 forintos összeggel lehet támogatni a templom céljait, csak a megfelelő összeget jóváhagyó gombot kell megnyomni.

A templomban hetente több száz fiatal megfordul, ennek következményeként születhetett az ötlet.

A nemzetközi példák egyébként azt igazolják, hogy jelentős mértékben növekedtek a templom bevételei a bankkártyás terminál bevezetésével.

A katolikus portál alatt szavazás is indult, hogy jó-e ez a kezdeményezés,

a támogatók szombaton kétharmados többségben voltak.

További "kísérleti" újítás, hogy

vasárnap este 22 órakor is lesz szentmise a Krúdy utcai templomban

- Budapesten másutt nem érhető el ilyen későn katolikus szentmise, a legismertebb késő esti a budai Szent Imre-templom este 9-es csendes miséje volt eddig.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×