eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Veszélyes összetevők miatt lépett a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat találtak az ellenőrzött étrend-kiegészítőkben, márpedig ez a szabályozás szerint tilos.

Ismét nem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők miatt kellett eljárnia a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereinek. A termékek forgalomból történő kivonását minőségmegőrzési időre és gyártási tételazonosítóra tekintet nélkül rendelte el a hatóság.

Április végén 5 különböző, férfiaknak, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítő készítményből vettek mintát a Nébih szakemberei. A termékekben nem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagokat (Szildenafil, Tadalafil) mutatott ki a vizsgálat.

Mivel az étrend-kiegészítő készítményeknél nem megengedett a gyógyszerhatóanyag jelenléte, ezért a hatóság elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását, valamint a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítők azonnali visszahívását.

A Szildenafil-t és a Tadalafil-t tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon ráadásul orvosi rendelvényhez kötött. Orvosi felügyelet nélküli alkalmazásuk egészségügyi kockázattal jár.

Az érintett forgalmazókkal szembeni vizsgálat még folyamatban van.

A hatóság által zárolt, valamint a cégek által eddig visszagyűjtött termékek mennyisége meghaladja az 1100 db-ot, összértékük pedig több mint 6 millió forint.

A Nébih a honlapján feltüntetim hogy készítmények forgalmazása tilos, a táblázat itt megtekinhető.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×