eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A Tihany és Szántód között közlekedő komp a Balatonon.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Remek hír jött azoknak, akik a Balatonnál töltik a május elsejét

A menetrendi hajók több mint dupláját indítja Fonyód és Badacsony között a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). Emellett újabb három kikötőből indulnak járatok.

Az április 20-án beindult balatoni hajózási szezon tavaszi menetrendje szerint naponta 4 hajójárat köti össze az északi és déli partot Fonyód és Badacsony között, május elsején viszont 11 hajójárat indul: Fonyódról 8 és 18 óra között, Badacsonyból 9 és 19 óra között minden kerek órában. A menetidő 25 perc. Közlekednek majd a két part között a társaság gyorshajói is.

Május elsején a húsvétkor megnyitott hat kikötő mellett újabb háromból indulnak menetrendi, kerékpárokat is szállító hajók

Balatonmáriafürdő, Balatongyörök, Szigliget és Badacsony között, amely útvonalon ezt követően hó végéig csak hétvégente közlekednek majd a járatok. Több kikötőjéből indít a Bahart sétahajókat is. További információkat a balatonihajozas.hu oldal közöl.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×