eur:
393.62
usd:
364.52
bux:
71863.47
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: twitter

A kertek alatt érkezik a műanyag pohár halálos ellensége

Egyelőre nem túl bizalomgerjesztő, de a műanyagszennyezés egy idő után vélhetően sokkal rémisztőbb lesz, mint az új hártyácska.

Az utcai futóversenyek után a városokban a földön maradó szemét túlnyomó részt üres üdítős palack. A hulladék mennyiségének visszafogására számos szervező tesz lépéseket - és most egy egészen újszerűt is láthattunk.

Az idén április 21-én rendezett London Marathon futóversenyen már komposztálható poharakból kínálták a frissítő izoitalt és vizet. A hajrához közelítve aztán egy új frissítési formával is megismerkedhettek a futók, a maratoni "falon" túl, körülbelül 35 kilométernél egy gyártó

30 ezer vízgömböcskét helyezett el.

Mint a Qubit írja, a kalcium-kloridból és barna algából készült, zselészerű membránba csomagolt, Ooho! márkanéven piacra dobott "zacskós" víz lehet a műanyag borítás halálos ellensége. A membrán egy hónap alatt akkor is lebomlik, ha simán üresen ott hagyják valahol - sőt, ehető is.

Negatívum lehet, hogy a kiszerelés a fogyasztók szerint nem túl vonzó, azonban ha a világ előtt megfelelően ismert lesz a műanyagszennyezés ijesztő mértéke, és más termékeken keresztül sikeresen elterjed ez a csomagolási forma, lehet jövője az Ooho!-nak.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×