eur:
399.63
usd:
361.29
bux:
73600.8
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: Pixabay

Veszélybe került számos Outlook-felhasználó fiókja

A Microsoft több e-mail-szolgáltatása is veszélybe került, miután kiszivárogtak egy ügyfélszolgálati alkalmazott belépési adatai.

Aggasztó e-mailre ébredhettek a napokban egyes Microsoft által kezelt e-mail-szolgáltatások, mint az Outlook, MSN vagy a Hotmail felhasználói: a vállalat többeket levélben figyelmeztetett, hogy illetéktelenek hónapokon keresztül hozzáfértek a fiókhoz - írta a hwsw.hu.

A Microsoft szerint az ismeretlen támadók idén január 1. és március 28. között láthattak rá bizonyos profilokra, miután megszerezték a Microsoft egy ügyfélszolgálati alkalmazottjának hozzáférési adatait. A vállalat, miután tudomást szerzett a fiaskóról, azonnal érvénytelenítette az azonosítót, és elvágta a hozzáférést az érintett profilokhoz, addigra azonban nagy mennyiségű, potenciálisan érzékeny adat került veszélybe.

Európai fiókokat érintett

A vállalat szerint az e-mailek tartalma, csatolmányai, illetve a belépési jelszavak a fenti időszak alatt sem voltak elérhetők a támadók számára, azonban kiszivároghattak a feladó és a címzett e-mail-címei, a fiókban létrehozott mappák nevei, az e-mailek tárgyai.

Úgy tudni, hogy az ügyben érintett felhasználók főként az európai régióból kerültek ki.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×