eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Hat vizsgázó véreb közül egy elvérzett

Egy sebzett vadat kellett megtalálniuk a dél-somogyi erdőben, annak sztresszszagát követve.

Már 27. alkalommal rendeztek vérebvizsgát a dél-somogyi erdőben, idén hat aspiráns közül öten mentek át - írja a Sonline.hu.

A küllembírálat során többek közt az anatómiai felépítést, a fej formáját, a hátvonalakat, a végtagok állását, a mozgás harmóniáját, a szemeket, a fogakat vizsgálták.

A vizsgán az volt az eb és gazdája feladata, hogy egy korábban sebzett vadat közösen megtaláljanak. Az ebek ezt követően bizonyíthattak engedelmességben és parancskövetésben.

A vérebek vadászkutyák, a legkifinomultabb érzékekkel rendelkeznek ahhoz, hogy akár 48 órával a sebzés után is a vad nyomára vezessék a gazdát, mégpedig a vad stresszszagát követve.

A hannoveri és a bajor hegyi vérebek közül egynek nem sikerült teljesítenie a vizsgát.

A vizsgára csak törzskönyvezett, 12 hónapnál idősebb véreb bocsátható, továbbá részesülnie kellett nyomkövetési oktatásban és rendelkeznie az előírt védőoltásokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×