eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Fotó: Google Térkép
Nyitókép: Google Térkép

Megdöbbentő, milyen járművek hevernek a magyar utak szélén

Vadászgépek, vágathajtó, vonatok és más különlegességek láthatók a magyar utak mentén - csak tudni kell, hol nézzünk oldalra.

Utak mentén, óvodáknál, építőanyagboltoknál és ezerféle más érdekes helyszínen futhatunk bele különleges járművekbe a vadászrepülőktől a bányagépekig - ezekről írt a vezess.hu.

A volt bányászvárosokban, falvakban gyakoriak a nyugdíjazott bányagépek. Putnokon az Ózd felé tartó távolsági buszok megállójából is lehet látni egy csinos, sárga vágathajtót. Szintén ilyen gép látható Perecesen a Szén utcában is:

Fotó: Google Térkép
Fotó: Google Térkép

Tiszadadán és Tiszavasvárin körmös traktort láthatnak az arra járók, Dunavarsányban pedig egy egész kis gyűjteményt: kiszuperált vadászgépeket, helikoptert, Tatra teherautót és még számos más érdekességet.

Farkas Bertalan, az első és idáig egyetlen magyar űrhajós gyulaházai szülőháza mellett található egy virágmezőből merészen meredeken az ég felé néző MiG 21-es. Itt járva érdemes beugrani és megtekinteni a kiállítást is. Szintén MiG-21-es látható Szekszárd határában egy építőanyag-kereskedés udvarán.

Villamosokat, vonatokat, érdekes szerelvényeket Budapesten és számos városban is látni - listájuk és a többi látnivaló pontos helyszíne a vezess.hu cikkében olvasható.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×