eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Dagály strandfürdő épülete a 2017-es vizes világbajnokság központi budapesti létesítménye, a Duna Aréna mellett 2017. július 13-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A fürdőbérletek is érvényesek lesznek a Dagályban

Újabb hetet kell várni a strand megnyitására, de az augusztus 17-i dátum az üzemeltetési igazgató szerint biztosnak tűnik. A tesztüzemben addig is többször fogadnak látogatókat.

Erre a péntekre igérték, most azonban már augusztus 17-ről beszélnek a szakemberek, ha a budapesti Dagály strand megnyitásáról kérdezik őket. Ezt a dátumot hirdetik a területre kitett táblák is. Varga Csaba üzemeltetési igazgató az atv-nek azt mondta

Az üzemeltetési igazgató szerint a késést a műszaki átadás-átvétel csúszása okozza. Varga Csaba szerint az augusztus 17-i megnyitó most biztosnak tűnik, addig azonban tesztüzemben többször is fogadnak látogatókat. Mint mondta, a tesztüzemben nem csak a medencét, de a felületeket, az útvonalakat, a szolgáltatásokat is figyelik. Szinte teljes üzemmódot jelent a tesztüzem, de a jellegéből, illetve a jogi meghatározása miatt fontos az, hogy ezt így hívjuk.

Varga Csaba elmondta, hogy a jövőben a Bp2017 Kft. és a többi, fővárosi strandot is üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. közösen működteti majd a Dagályt, így a fürdőbérletek érvényesek lesznek a felújított strandra is.

Modern, európai, családbarát

Mint arról az InfoStart is beszámolt, modern, európai színvonalú és családbarát fürdőkörnyezet várja majd a látogatókat. A régi Dagályból is megmaradtak régi elemek, ilyen a termálmedence, valamint a pillangómedencék.

Megújult és teljesen újraépült a 25 méteres, és az 50 méteres medence, illetve az épületeket teljes egészében átalakították, új épületszárnnyal, wellness- és olvasórészleggel bővítették.

Úgy tudni, hogy a létesítmény bizonyos részei télen is használhatók lesznek.

Az árakról az atv híradója úgy értesült, hogy a felnőtt belépő hétköznap 2500, hétvégén pedig 2700 forint lesz, a gyerek, diák és nyugdíjas jegyek pedig 2100-2300 között lesznek.

A családi jegyeknél

a két gyerekkel érkező szülőknek legfeljebb 7700, eggyel pedig 5000 forintot kell majd fizetni.

A strandfürdőt 2016 szeptemberben zárták be, akkor kezdődött a teljeskörű rekonstrukció, amely a Duna Aréna építésével párhuzamosan zajlott. A Dagály végleges kialakítása közben összekötötték a két szomszédos létesítményt is.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×