eur:
404.7
usd:
373.98
bux:
74250.32
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Nyitókép: Pixabay

Zivatarokkal és kánikulával kezdődik a nyár

Ma még csak a Dunántúlon, hétvégén már országszerte leszakadhat az ég.

A várható felhőszakadás miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig az ország nyugati részén Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyére. A felhőszakadás mellett mind a négy megyében heves zivatar, sőt jégeső is lehet, és rövid idő alatt 25-30 mm-nél is több csapadék hullhat. Zivatarok idején megerősödik a szél.

Több helyütt eshet jég. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Több helyütt eshet jég. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Szombaton és vasárnap az egész ország időjárási térképe citromsárgára vált, mert mindenütt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés lesz érvényben a felhőszakadások valószínűsége miatt.

A hőmérsékletre ugyanakkor nem lehet panaszunk,

néhol kánikulai meleg lesz,

a hőmérséklet kora délután eléri majd a 28-34 fokot és késő estére is csak 20-25 fok közé hűl le. Napközben és este is az északi tájakon lesz hűvösebb.

Címlapról ajánljuk
Elemző: „politikai öngyilkosság” lenne, ha a grúz kormány túlságosan közel kerülne Oroszországhoz

Elemző: „politikai öngyilkosság” lenne, ha a grúz kormány túlságosan közel kerülne Oroszországhoz

Bár a nemzetközi megfigyelők több aránytalanságról is beszámoltak a hét végén tartott grúz parlamenti választásokkal kapcsolatban, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója szerint a modern technológia a garancia arra, hogy nem történhettek kirívó szabálytalanságok. Kránitz Péter Pál szerint a kritikák ellenére a győztes grúz állampárt eddig is elkötelezett volt az euroatlanti integráció mellett, melyet az alkotmányban is rögzített, és minden elvárható reformot megtett ennek érdekében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esnek az autógyártók részvényei, szakad az olajár

Esnek az autógyártók részvényei, szakad az olajár

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára. Szektorszinten alulteljesítenek az európai autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×