eur:
392.91
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Praktikus újítással lép szintet a Google Térkép

A techóriás kiterjesztett valósággal turbózza fel saját térképszolgáltatását, így a telefon kameráján látszó képre rajzolja majd, hogy merre kell induljunk. Sőt, akár egy virtuális állatot is követhetünk.

A Google idei I/O konferenciájának egyik újdonsága volt, hogy bemutatták a térképszolgáltatásával kapcsolatos fejlesztéseket. Az eredmény pedig döbbenetes: a cég gyakorlatilag teljesen újragondolt rendszer alapján képzeli el a szolgáltatás jövőjét, amelyben az iránymutatást immár a kiterjesztett valóság is segíti - írta a hvg.hu.

Ez úgy néz ki a gyakorlatban - ahogy az alábbi videón is látszik -, hogy elég lesz csak felemelni a telefont, amely a kamerát használva az előttünk lévő objektumokra vetíti majd a helyes irány felé navigáló ikonokat és egyéb jelzéseket. A fejlesztéssel így az ismeretlen helyszíneken való tájékozódás a korábbiaknál is sokkal egyszerűbbé válik.

A Google közlése szerint a megújult Maps a Térkép és az Street View adatait használja majd az újgenerációs navigáláshoz, amely az úticélhoz vezető irány mutatásán túl a Térképen egyébként is szereplő helyszíneket - pl. intézmények, éttermek stb. - is jelzi majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×