eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Borsószem nagyságú jégdarabok egy kukoricaföldön Kecskemét határában 2013. május 31-én, miután jégeső vonult át a térségen.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Jégesőre figyelmeztetnek

A hétvégén is folytatódik a nyárisan meleg idő, többfelé 30 fok körüli maximumokkal. Sok lesz a napsütés, de elszórtan záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a napsütés mellett délnyugaton szórványosan, máshol helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

Öt megyére – Baranya, Somogy, Tolna, Vas és Zala – első fokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt, amelyeket károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérhet.

A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 26-32 fok között alakulnak, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

Szombaton több órára kisüthet a nap, de szórványosan zápor, zivatar is lehet. Emellett nagy területen élénk, elsősorban északkeleten többfelé erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximumhőmérséklet 25-31 fok között várható.

Vasárnap is jellemzően napos idő várható. Elszórtan, nagyobb eséllyel az ország déli felén lehetnek záporok, zivatarok. Helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×