eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Várná a tavaszt? Csúf idő jön helyette

Csütörtökön többfelé várható megszakításokkal ismétlődő eső az országban.

Időjárási helyzet Európában


A Skandináv-félszigetre, Oroszország európai területére, a balti államokra még nem érkezett meg a tavasz. A sokéves átlagnál továbbra is hidegebb van, sokfelé napközben is fagy, éjszaka pedig több helyen -15 fok alá süllyed a hőmérséklet, és arrafelé havazás, hófúvás is előfordul. Ugyanakkor az elmúlt napokéhoz képest nyugaton, délnyugaton melegedett az idő.

A Pireneusi-félszigeten már 25, 27 fokot is mértek, ennél melegebb csupán Cipruson és Törökországban van, Nyugat-Európában pedig az ilyenkor szokásosnak megfelelő a hőmérséklet.

Az enyhülést egy északnyugat-európai ciklon okozza, amelynek áramlási rendszerében délnyugat felől egyre nagyobb területre enyhe levegő érkezik. Csütörtök estig, de még a következő napokban is ez a ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárását is.

Az enyhe, nedves levegő hatására többfelé számíthatunk esőre.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig


Nyugat felől fokozatosan mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és hajnaltól már országszerte borult lesz az ég. Csütörtökön többfelé várható megszakításokkal ismétlődő eső. A déli, délnyugati szél megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb a hajnal.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 8 és 14 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×