eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Így szilveszterezett Magyarország

Így szilveszterezett Magyarország

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcákon a szilvesztert.

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcán a szilvesztert az enyhe időben. A mentők, a tűzoltók, a rendőrök és a közterületfenntartók számára mozgalmas volt az éjjel, de rendkívüli eset nem történt, kisebb tűzesetek voltak, és többen, közöttük gyermekek is megsérültek pirotechnikai eszközök miatt. Több közúti baleset is történt, de a mentőket jellemzően az alkoholfogyasztással összefüggő balesetek miatt hívták.

Az enyhe időben fővárosi, és a vidéki nagyvárosok rendezvényein is tömegek gyűltek össze szilveszterkor,

a fővárosban kiemelt rendezvényhelyszín volt a Deák tér és a Vörösmarty tér, sok külföldi is Budapestet választotta.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója reggeli közleményében azt írta: a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt - fejtette ki.

Szilveszterkor jellemzően háromezer körüli riasztást kapnak a mentők országszerte, idén ez a szám 3100-nál is több volt.

Az esetek között volt szülés, újraélesztés is, de többségében az alkoholfogyasztással kapcsolatos balesetek miatt riasztották a mentőket.

Csak a fővárosban csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a mostani szilveszteren.

Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszter éjjelén, és az új év első reggelén, a Hűvösvölgyi úton villamos gázolt halálra egy embert. A rendőrség 15 ittas vezetőt is elfogott.

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt a rendőrség országszerte 15 esetben 12 emberrel szemben indított eljárást.

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba az óév utolsó napján országszerte 157 segélyhívás érkezett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint országszerte okoztak kisebb tüzeket a nem körültekintően használt tűzijátékok, és számos balesethez is riasztották a tűzoltókat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) dolgozói

mintegy 150 köbméter hulladékot takarítottak össze a budapesti szilveszteri rendezvények helyszínein.

Közleményük szerint az óév búcsúztató közterületi rendezvények helyszínein - többek között a Vörösmarty téren, a Hősök terén, a Kis- és Nagykörúton - továbbá a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri, valamint az Astoria aluljárókban és azok környékén január elsején reggel 6 órakor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, melyet a kora délutáni órákra fejeztek be az FKF dolgozói.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×