eur:
393.07
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Itt vannak a telepítés nélkül kipróbálható mobilappok

Itt vannak a telepítés nélkül kipróbálható mobilappok

A gyakorlatban is összeboronálta a mobilappok és a web koncepcióit a Google.

Végre debütálnak a Play Store-ban a Google Instant Appjai, a tavaly bejelentett megoldással az egyes alkalmazások már telepítés nélkül futtathatók. A koncepció erősen emlékeztet a weboldalak működésére, hiszen itt is egy URL-re bökve jutunk a kívánt tartalomhoz, fontos különbség azonban, hogy az Instant Apps esetében továbbra is natív androidos alkalmazásokról van szó - írta a hwsw.hu.

Az első instant appok a Play Store felületén a "Try it now!" gombok mögé költöznek be, funkciójuk pedig ennek megfelelően az lesz, hogy az alkalmazásboltot böngésző felhasználók már a telepítés előtt kipróbálhassák az egyes szoftvereket. Első körben épp csak maroknyi alkalmazásnál érhető el a funkció, köztük a The New York Times rejtvényappjával, illetve a Skyscannerrel, a sor azonban a következő hónapokban vélhetően egyre tempósabban bővül majd.

A funkcióhoz a fejlesztő kisebb, önállóan is működőképes részekre szeleteli az alkalmazását, ezek pedig villámgyorsan, néhány tizedmásodperc alatt le tudnak töltődni és elindulni a felhasználó telefonján. A rendszer

kizárólag a hivatalos forrásból származó binárist fogja lefuttatni, így elvben a felhasználó védve van a támadásoktól.

Feladatuk végeztével az appdarabok automatikusan és nyomtalanul törlődnek.

Emellett több ráncfelvarrást kap a Play Store, kevesebbet kérnek majd az előfizetésekre építő appok fejlesztőitől, frissül a Google Play Console, és a hibakereséseket is hatékonyabbá teszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×