eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Új funkciókkal bővült a Google Térkép

Új funkciókkal bővült a Google Térkép

Már Magyarországon is elérhetők a gigacég újításai.

Már Magyarországon is elérhető a valós idejű helyszín-megosztás, ami a Google Térkép alkalmazáson keresztül működik.

A "Helyszín megosztása" gombbal aktiválhatjuk a funkciót, és itt választhatjuk ki, hogy kivel szeretnénk megosztani tartózkodási helyünket. Ezután megjelenik a helyzetünk a másik félnél, és mi is élőben követhetjük ismerősünk útját. Emellett akár linken is megoszthatjuk, hogy merre járunk.

A helyszín-megosztást nemcsak simán kikapcsolni lehet, hanem egy előre beállított időpontban magától is leállhat.

A Google Térkép új funkciója a cég szerint biztonságot adhat, ha például úgy érezzük, hogy veszélyben vagyunk út közben, mert akkor valós időben megoszthatjuk útvonalunkat ismerőseinkkel, akik végigkövethetik, hogy épségben eljutunk-e az úti célunkig. Emellett előnyös lehet baráti társaságok esetében is, amelynek tagjai üzenet helyett egyszerűen csak megosztják, hogy ki merre jár, és mennyi időre van a megbeszélt találkozóhelytől.

A Google nemrég aktiválta azt a funkciót, amellyel kedvenc helyeinket is elmenthetjük egy listára és meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, de kívánságlistát is létrehozhatunk és bővíthetünk minden alkalommal, amikor olyan helyet találunk, ahova később biztos visszamennénk. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×