eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Medveles óvodásoknak Budakeszin

Kisiskolásoknak és óvodásoknak tartanak medvelest a Budakeszi Vadasparkban február elején - mondta Jóba Katalin, a vadaspark állattrénere vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

A tréner elmondta: a február 1-3. közötti program főszereplője Móric, a barnamedve lesz.

A népi hagyomány szerint a téli álmából ébredő medve február 2-án jön ki a barlangjából: ha napos időt talál és meglátja az árnyékát, akkor azon nyomban visszabújik aludni, mert még hosszú lesz a tél. Ha borús időre ébred, úgy a mancsaival kitörli az álmot a szemeiből és elindul táplálék után, ami azt jelenti, hogy hamarosan vége a télnek, s közeleg a tavasz.

Az óvodás és kisiskolás csoportok a szokásos vadasparki belépő megvásárlása után, a szabad helyek beteltéig, ingyenesen jelentkezhetnek a medvelesre.

A vadaspark honlapján közölt információ szerint a programra a meszaros.orsolya@bkvp.hu címen lehet jelentkezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×