eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák

A hideg miatt nem kell pacallal enni a szalonnát

A hideg idő nem növeli meg jelentősen a szervezet energiaszükségletét - mondta az InfoRádióban a dietetikus. Antal Emese hozzátette, együnk azonban sok zöldséget, gyümölcsöt és savanyúságot, hogy erősítsük az immunrendszerünket.

A hidegben sincs szükség sokkal több energia bevitelére, nem kell szalonnát enni pacallal – fogalmazott Antal Emese.

„Minimálisan növekszik ilyen időben az energiaszükséglet, továbbra is táplálkozhatunk egészségesen. Nem kell, hogy télen plusz kilókkal gyarapodjunk.”

A dietetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a hidegben az immunrendszerünket viszont kell erősíteni. Erre szolgál egyrészt a C-vitamin, ami a zöldség-gyümölcsökben és a savanyúságokban található.

„A cékla, a savanyú káposzta, a csalamádé jó szolgálatot tud tenni.”

Vannak híres vírusellenes növények, amelyeket ajánlott fogyasztani, ilyen a fok- és a vöröshagyma is.

„A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás ilyenkor is fontos, jólesik a meleg ital, de az ízesítésére oda kell figyelni, a folyadékbevitel alapja a víz legyen” - hangsúlyozta Antal Emese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×