eur:
394.99
usd:
367.7
bux:
71434.01
2024. július 2. kedd Ottó

Légi járat indult egy nyolcperces útra

Elindult a világ legrövidebb nemzetközi légi járata, a repülőgépek a Boden-tó svájci partjáról a németországi Friedrichshafen városáig közlekednek - közölte a People's Viennaline osztrák légitársaság.

Az első járat szerda reggel fél hétkor szállt fel a St. Gallen-Altenrhein repülőtérről. A gépek naponta kétszer indulnak, a mintegy húsz kilométeres utat nyolc perc alatt teszik meg, egy jegy negyven euróba kerül.

A célközönség elsősorban az üzleti céllal utazók köre. A friedrichshafeni repülőtér köztes megálló, az ide érkező gépek indulnak is tovább Köln-Bonn irányába.

A repülőjáratot több környezetvédő is ellenezte, mondván, hogy a gépek aránytalanul sok üzemanyagot használnak el a rövid út alatt.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×