eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Minden rászorultat el tud látni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Mindenkit, aki igényli, el tud látni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, férőhelyek is bőven vannak a melegedőkben - mondta Aba Csaba, a szervezet intézményvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A vezető elmondta, hogy kedden kezdődik a téli kiemelt időszak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanellátó intézményeiben, amelyek Budapesten ötszáz embert is képesek befogadni éjszakánként.

Az utcán élőket, a főváros különböző pontjain, hat nappali melegedőben és három éjjeli menedékhelyen várják.

A téli időszakban irodákat alakítanak át, hogy legyen elegendő férőhely - tette hozzá.

A szervezet korábbi közleménye szerint várhatóan április végéig tartó téli krízisidőszakban az ellátás elsődleges célja, hogy senki se hűljön ki az utcákon, ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei senkit sem utasítanak el férőhelyhiány miatt.

A máltai szervezet Budapesten kilenc utcai gondozószolgálatot is működtet, ezek elsősorban a budai utcákat, parkokat, kapualjakat járják sorra, és az intézményi ellátást elutasító, a hidegben is kint maradó hajléktalanokról gondoskodnak. November közepétől minden nap útjára indul a szeretetszolgálat teajárata, amelyen szociális munkás felügyelete mellett már évek óta középiskolás diákok visznek forró teát és szendvicseket az utcán élőknek - írták.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×