eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Átrepülte az óceánt a léggömb

Chicagóban bukkantak rá egy iskolásfiú által Franciaország keleti részében júliusban feleresztett léggömbre, a megtaláló amerikai nő képeslapon értesítette erről a fiút.

A nyolcéves Florian ráírta a keresztnevét és a címét egy címkére, amelyet a héliummal megtöltött léggömbre ragasztott. A léggömböt 150 másikkal együtt egy Serrieres-de-Briord-ban tartott iskolai jótékonysági vásáron eresztették fel.

A család a héten képeslapot kapott, amelyet Stephany aláírással október 18-án adtak postára. A Florian címkéje mellé írt angol nyelvű üzenetből kiderült, hogy, hogy a nő "egy szívének kedves helyen" bukkant a léggömbre, és kérte a kisfiút, "vigyázzon magára" - erősítette meg a helyi lapértesüléseket Nadine Schweitzer, a fiú anyja az AFP francia hírügynökségnek.

Étienne Kapikian, a Météo France, a francia meteorológiai szolgálat munkatársa szerint meglepő, de nem lehetetlen, hogy egy ilyen könnyű tárgy több ezer kilométert tegyen meg a magasban fúvó szelekkel.

"Csak találgatni lehet, elképzelhetjük például, hogy a léggömböt Kelet-Európába, majd Oroszország északi részébe fújta a szél, ahonnan az északi-tengeri partvidék mentén haladt, majd Alaszkán keresztül Chicagóba jutott".

A titokzatos amerikai levélíró nem adta meg sem a családnevét, sem a címét. "Szeretnénk megismerni, de mintha tűt keresnénk a szénakazalban" - mondta Nadine Schweitzer.

Schweitzerék nem adták fel a reményt, hogy megtalálják Stephanyt. Egy chicagói ismerős "várhatóan megírja Florian és Stephany történetét egy helyi lapban. Azután ott vannak a közösségi portálok is. Talán kapunk választ" - mondta Nadine, az Atlanti-óceán túlpartjára küldendő újabb "palackpostáról".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×