eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Így bátorítaná a szoptatást a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a szoptatásról készített fotók - brelfik - megosztása jól szolgálja a szoptatásról kialakult stigmák ledöntését, az anyatejes táplálás fontosságának terjesztését.

"Teljes mértékben bátorítjuk a brelfik küldését" - hangoztatta Fadela Chib, a WHO szóvivője pénteken, amikor a szoptatásról készült fotóknak a közösségi médiában való terjedéséről kérdezték.

Augusztus elsején kezdődik világszerte a szoptatás hete, és az ENSZ azt akarja elérni, hogy minél több ember beszéljen a szoptatásról, hogy javuljon a csecsemők táplása szerte a világon - tette hozzá Christophe Boulierac, az ENSZ Gyermekalapjának (UNECEF) szóvivője.

Így bátorítaná a szoptatást a WHO

Az illetékes felhívta a figyelmet arra, hogy 77 millió újszülöttet, a világra jött babák több mint felét nem szoptatják a születése utáni első órában, ezáltal megfosztják őket alapvető tápanyagoktól, antitestektől és az anyával való testi érintkezéstől, ami létfontosságú a későbbi betegségek és a korai halálozás elkerülésére.

Hétszer nagyobb a kockázata a fertőzésektől való halálozás kockázatának azon csecsemők esetében, akiket egyáltalán nem szoptatnak azokhoz viszonyítva, aki legalább hathónapos korukig kapnak anyatejet. Évente több mint 800 ezer életet lehetne megmenteni, ha életük első hat hónapjában a csecsemők csupán anyatejet kapnának. A hathónaposnál fiatalabb csecsemők 43 százaléka szopik világszerte - közölte a UNICEF.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×