eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szívesebben flörtölünk a neten, mint szóban

Egy felmérés szerint a megkérdezettek több mint fele állította, hogy szívesebben flörtöl interneten keresztül, mint élőszóban. A legakítvabbak a finnek, a magyarok viszont igen tartózkodónak bizonyultak.

A Windows Live az online udvarlási szokásokat vizsgáló felmérésében Írország, Finnország, Svájc, Ausztria, Görögország, Portugália, valamint Dél-Afrika, Magyarország és Lengyelország 19.968 internet-felhasználója vett részt. A válaszadók között nő és férfi egyaránt szerepelt, a tizenévestől egészen a 40 éves korosztályig.

A finnek 69 százaléka randizott már az interneten, a görögök 62 százaléka pedig flörtölt már teljesen ismeretlen személlyel a világhálón keresztül. A magyarok viszont igen tartózkodónak bizonyultak az ilyen románcok terén: 76 százalékuk tagadta, hogy valaha is kacérkodott volna kollégájával a világhálón.

A megkérdezettek egyébként azzal indokolták az online flörtölést, hogy így elkerülhetik, hogy esetleges zavarukban "elakadjon a szavuk vagy elpiruljanak", emellett a számítógép képernyője előtt több idejük van, hogy frappáns mondatokat, vagy kétértelmű célzásokat találjanak ki.

A válaszadók közel kétharmada rendszeresen használja az azonnali üzenetküldést arra, hogy partnerével flörtöljön, és így vigyen színt a kapcsolatukba. Ötven százalékuk vett már igénybe valamilyen online eszközt ahhoz, hogy kollégájával flörtöljön, és szintén 50 százalékuk válaszolta azt, hogy ezen keresztül beszélgetett idegenekkel.

A kérdőíven tudakolták azt is, hogy mely érzelmet kifejező ikont (emoticont) használtak leginkább az internetezők. A válaszok közt szerepel egyebek közt a rózsacsokor, a csókot formáló száj, két alak, amint kéz a kézben elsétálnak a naplementében, illetve a kiskutya-szemek. A résztvevőket kifaggatták arról is, hogy mely udvarlási szövegeket érezték a legfárasztóbbnak.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×