eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A legfelső bíróságig jutott a bajuszvita

Magyarázatot kért az indiai legfelső bíróság az egyik állami tulajdonú légitársaságtól arról, miért bocsátottak el egy utaskísérőt - azzal az indokkal, hogy túl nagy a bajusza.

Az eset lassan jutott el a legfelső bíróságra, Victor Dzsojnat Dét ugyanis az indiai légitársaság - az egykori Indian Airlines - 2001-ben bocsátotta el, mert az utaskísérő nem volt hajlandó levágni méretes bajuszát.

De bírósághoz fordult, első fokon azonban elveszítette a pert, mert az ítélet szerint a légitársaságnak igaza volt; Indiában ugyanis a szabályzat szerint az utasszállító gépek személyzetének frissen borotváltnak kell lennie. A bajusz ugyan nem kizáró tényező, de csak abban az esetben elfogadható, ha nem takarja az alsó ajkat is.

A szabály csak a szikhekre nem vonatkozik - ők viselhetnek bármilyen bozontos bajuszt.

A legfelső bíróság kérésére a légitársaságnak négy héten belül választ kell adnia arra a kérdésre, el lehet-e valakit bocsátani a túlméretes bajusz miatt.

A válasz valószínűleg ugyanaz lesz, mint 2001-ben: a túl nagy bajusz "egészségügyi veszélyt" jelent, különösen egy olyan légi utaskísérő esetében, aki ételt szolgál fel. A légitársaság szóvivője szerint az utasokat esetleg idegesítheti is a túlságosan feltűnő arcszőrzet.

De viszont büszke a bajuszára, amelyet immár 25 éve növeszt, és esze ágában sincs levágatni. "Húsz évig dolgoztam a légitársaságnál, és nagyon sok rajongó és elismerő pillantást gyűjtöttem be, hála a bajuszomnak" - jelentette ki.

De egyébként tagja a hosszú bajusz híveit tömörítő, híres londoni Handlebar Clubnak, amely tiltakozott is az utaskísérő elbocsátása miatt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×