eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Csak óvatosan az alkohollal, terhesség lehet belőle

Nagy-britanniai kutatók kimutatták, hogy a nőknél a nem várt terhesség és a nemi betegségek megszerzése igen gyakran áll összefüggésben a túlzott alkoholfogyasztással.

Egy brit felmérés szerint tíz olyan nő közül, aki felkereste a nemi betegségeket gyógyító klinikákat, kilenc azért került ilyen helyzetbe, mert részeg volt, amikor szexuális kapcsolatot létesített valakivel.

Amikor az elfogyasztott alkohol mennyiségéről kérdezték ezeket a lányokat, kiderült, hogy nem csekély mértékben voltak ittasak: átlagosan két és fél üveg bort fogyasztottak. Az is kiderült, hogy az erősen ittas nők általában nem védekeznek.

Általában is elmondható, hogy a nemi betegséget megszerző lányok többet isznak, mint azok, akiket nem kell ilyen fertőzések miatt kezelni. A veszélyes életmód és a sok alkohol tehát összefüggésbe hozható a nemi betegségekkel.

Ezzel együtt a szigetországban egyre emelkedik a művi vetélések száma is, idén januárban csaknem 13 százalékkal végeztek több abortuszt, mint egy évvel korábban.

A mesterséges vetélésre jelentkezők jelentős része mondta azt, hogy azért esett teherbe, mert nem védekezett, mivel ittas volt, amikor szexuális kapcsolatot létesített valakivel.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×