eur:
397.26
usd:
356.82
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Hivatalosan is özvegy szeretne lenni a kalandvágyó milliomos felesége

Steve Fossett hivatalos halottá nyilvánítását kérte a bíróságtól a felesége. A kalandvágyó amerikai milliomos szeptemberben tűnt el egymotoros kisgépével együtt a nevadai sivatagban, a felkutatására tett minden erőfeszítés hiábavalónak bizonyult.

Peggy Fossett azért fordult a bírósághoz, mert amíg a férjét nem nyilvánítják hivatalosan halottnak, addig nem fér hozzá a több tízmillió dollárosra becsült vagyonhoz. "Bármennyire is fájdalmas ez a család számára, ideje megindítani a hivatalos eljárást" - hangsúlyozta Fossették ügyvédje, Michael LoVallo.

A Cook megyei bírósághoz benyújtott kereset szerint 63 éves Fossett szeptemberben nem azért indult útnak kisgépével, hogy egy kiszáradt tómedret keressen, ahol kísérletet tehetett volna gyorsasági világrekord felállítására - ezt állította ugyanis a tragédia bekövetkeztekor az amerikai sajtó. A család azt állítja, hogy Fossett pusztán szórakozásból ült a botkormány mögé.

Fossett gépén nem volt ejtőernyő, és nem viselte azt a különleges órát sem, amelybe helyzetjelző és segélykérő is be van építve. A gépen ugyan volt helyzetjelző, az azonban nem adott jeleket.

A milliomos után több mint egy hónapig kutattak, azután feladták a reményt, hogy megtalálhatják. Az amerikai repülésbiztonsági hivatal előzetes jelentése szerint a gépet baleset érte, és kizártnak tekinthető, hogy Fossett túlélte a repülő lezuhanását.

"Semmi oka nem lett volna arra, hogy eltűnjön. Boldog ember volt, aki imádta a kalandokat" - áll a család beadványában.

Fossett volt az egyik leghíresebb amerikai kalandor, aki száznál több világrekordot is felállított; ő volt például az első, aki léghajóval körberepülte a Földet.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×