eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ugyanazt a kisbabát ölelgették a politikai riválisok

Meglehetősen komikus jelleget adott az ausztrál választási kampánynak, hogy a két nagy párt vezetője néhány órán belül ugyanazt a kisgyermeket vette a karjaiba egy bevásárlóközpontban.

Brooke Byrnes egy Sydney északi részén lévő bevásárlóközpontban sétált 14 hónapos kisfiával, amikor a gyermeket karjaiba vette az újraválasztásáért kampányoló, tizenegy éve kormányzó konzervatív miniszterelnök, John Howard.

Ha ez nem lett volna elég a jóból, mindössze két órával később ugyanezt tette a Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje, Kevin Rudd is.

A jelek szerint az árusok között az ellenzéki politikus volt a népszerűbb, és Brooke Byrnes is azt valószínűsítette, hogy a Munkáspártra szavaz a november 24-i választásokon.

A véletlen egybeesés felerősíti az egyformaság érzését sok ausztrálban, hiszen meglehetősen nehéz jelentős különbséget felfedezni a két nagy párt programjában. Az egyik lap például címlapján a két jelölt arcképével jelent meg, a következő felirattal: "Találd meg a különbséget!".

Egy kedden publikált közvélemény-kutatás szerint a Munkáspárt hat százalékponttal vezet a konzervatívok előtt.

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×