eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Újabb Everest-rekord születhet

Néhány brit krikettjátékos úgy döntött, sajátos módon írja be magát a sportág történetébe. Elhatározták, hogy a világ legmagasabb pontjához közel, a Mount Everest oldalában fognak lejátszani egy meccset.

A 18 játékos, akik között profik és amatőrök is vannak, 5.184 méter magasan, a Gorak Shep gleccseren fognak majd bele a krikettezésbe.

A játékosoknak szokatlan nehézségekkel kell majd megküzdeniük. A játékra kijelölt helyen ugyanis jelenleg napközben mínusz 13 Celsius fok van, a levegő pedig sokkal ritkább, mint az alacsonyabban fekvő Nagy-Britanniában.

Emiatt a normál viszonyok között nagyjából egy órán át tartó meccs feltehetően a hegyen több időt vesz majd igénybe. A kísérlet jövő hétfőn kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×