eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Terrorriadó az odakozmált chili miatt

Hatalmas riadalmat okozott hétfőn egy fazék égő chili Londonban, a megrémült emberek ugyanis azt hitték, hogy biológiai támadást hajtottak végre a város ellen.

A brit főváros Soho kerületében lévő D'Arblay utcából veszedelmes füstöt jelentettek, ezután megérkeztek a tűzoltók is, akik különleges légzőmaszkot viseltek. A rendőrök három utcát lezártak, a környéken lévő házakból pedig kitelepítették az embereket.

A különleges egység helyi idő szerint este hétkor törte be egy thai étterem ajtaját, ahol felfedezték a füst forrását: mintegy négy kilogramm chilit. A vendéglátóhelyen ugyanis egy thai mártást készítettek, amelyhez a különlegesen csípős chilit megpirítják.

Az illat azonban olyan erős volt, hogy a környéken lévők közül sokan megrémültek, és azt hitték, hogy terrortámadás történt.

Alpazan Duven ugyanabban az épületben dolgozott, amelyben az étterem működik. A török újságíró elmondta: az irodájában ült, amikor főnökével együtt köhögni kezdett, a szag pedig nagyon gyanús volt. Amikor kinézett az ablakon, rohanó embereket látott, majd meghallotta szirénákat.

A brit rendőrség egyik szóvivője közölte: az utcát három órára zárták le, amíg sikerült felfedezni a bűz eredetét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×