eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Újabb szál Madeleine-ügyben: elégették a kislány holttestét?

Egy robbantások miatt hétéves börtönbüntetésre ítélt holland férfit is kikérdeztek az eltűnt brit kislány ügyében a portugál rendőrök. Eef Hoos egy krematóriumot üzemeltetett, és a nyomozók azt gyanítják, hogy segíthetett eltüntetni a szülőknek Madeleine McCann holttestét.

Egy robbantások miatt elítélt holland férfit is kikérdeztek a májusban eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében a portugál rendőrök.

A 61 éves Eef Hoos hét évet töltött börtönben hazájában, mivel több bombatámadást hajtott végre 1988-ban.

A holland férfi egy krematóriumot üzemeltet, 30 kilométerre attól a portugál tengerparti üdülőhelytől, ahonnan a négyéves kislány május 3-án eltűnt.

A férfi a háza mögött lévő krematóriumban elpusztult állatokat hamvasztott el, de márciusban be kellett zárnia, mert a szomszédok panaszkodtak a szagra.

A portugál nyomozók azt gyanítják, hogy Eef Hoos segíthetett a szülőknek eltüntetni Madeleine McCann holttestét.

"A rendőrök azt kérdezték, hogy mit kellett tennem. Azt állították, hogy beszéltem a szülőkkel, de ez nem igaz" - mondta a holland férfi.

Eef Hoos hozzátette: a rendőrök látni akarták azt a listát, hogy kiknek dolgozott, és hétfőre újabb kihallgatásra idézték be.

Hazugságvizsgálat is lehet

Közben a szülők bejelentették, hogy hajlandók poligráfos hazugságvizsgálatnak alávetni magukat.

Ez a módszer azonban csak azt szolgálná, hogy valamennyire tisztázzák nevüket, mert a portugál jog nem fogadja el bizonyítékként.

A McCann-házaspár csütörtökön felfogadott még egy portugál ügyvédet: a neves Rogerio Alvesszel együtt immár négy jogász dolgozik a család ügyén.

A portugál ügyész közben kijelentette: megfeneklett a nyomozás, ezért minden eddig felmerült lehetőséget ismét megvizsgálnak az eltűnt kislány ügyében.

Jelenleg annyi bizonyíték sincs a nyomozók kezében a májusban eltűnt kislány szülei ellen, amely indokolná az újabb kihallgatásukat.

Címlapról ajánljuk
Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyíltan bírálta a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, amiért pénzdíjat ajánlott fel a sportág párizsi olimpiai bajnokainak. Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban azt mondta, az 50 ezer dolláros jutalmazással az lehetett az egyik cél, hogy az olimpia ne értéktelenedjen el a vb-hez és a Gyémánt Liga-sorozathoz képest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×