eur:
394.35
usd:
354.5
bux:
72621.57
2024. szeptember 18. szerda Diána

Nem hitték el egymásról, hogy ikertestvérek

A kórházi személyzet hanyagsága miatt összecserélték egy pekingi ikerpár egyik tagját egy másik gyermekkel 21 évvel ezelőtt - a szülők most kártérítést követelnek az intézménytől.

A közelmúltban derült ki, hogy Hsziang Nan és Wang Ji-ven ikertestvérek, de előbbit születése után nem sokkal összecserélték egy másik gyermekkel, aki így Wang Ji-vuként nőtt fel.

A Hsziang és a Wang család egymás közelében él Peking vidékies külvárosában, de az ikrek csak két évvel ezelőtt találkoztak rövid időre, amikor a hasonlóságuk miatt csodálkozó barátaik bemutatták őket egymásnak.

Õk azonban véletlennek gondolták a hasonlóságot, egészen tavalyig, amikor a szomszédok többször is panaszkodtak, hogy egy fiatalember, akit ők Wang Ji-vennek véltek, nem viszonozta a köszönésüket.

Amikor a szomszédok panasza nyomán a szülei kérdőre vonták Wang Ji-vent, a férfi azt mondta: az ismerősök minden bizonnyal Hsziang Nant látták.

Amikor a három férfin vérvizsgálatot végeztek, kiderült, hogy Wang Ji-ven és Wang Ji-vu között nincs rokoni kapcsolat, viszont 99,999 százalék a valószínűsége annak, hogy előbbi ikertestvére Hsziang Nannak.

A fiatalemberek és családjaik összesen 1,16 millió jüan (mintegy 30 millió forint) kártérítést és nyilvános bocsánatkérést követelnek a hibázó kórháztól, amely szerint azonban túl sok idő telt el, a kereset pedig feltételezéseken alapul.

Címlapról ajánljuk
Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása
Vízügy

Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása

A beavatkozás jó döntésnek bizonyult, Mosonmagyaróvár fölött már érezteti hatását a levonuló víztömeg csökkenésében. A dunai árhullám tetőzése jelenleg a szlovákiai Dévény térségében tart, a Dunakanyarban várhatóan még két napig emelkedik a vízszint.

Budapestre vezethetnek a rejtélyes közel-keleti robbantássorozat szálai

Állítólag egy magyar vállalat gyártotta azokat a személyhívókat, amelyek nagyjából egy időben robbantak fel Libanonban és Szíriában, megölve legalább kilenc embert és több mint háromezret megsebesítve. Az InfoRádiónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kétli, hogy Magyarországon hekkelték volna meg a készülékeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×