eur:
394.33
usd:
354.03
bux:
72756.67
2024. szeptember 18. szerda Diána

Hódító útjára indul a mindent látó traffipax

Hollandiában már használják, a gyártója pedig egész Európában szeretné elterjeszteni a vandálbiztos traffipaxot, amely egy négysávos út mindkét oldalának forgalmát képes ellenőrizni.

A berendezés négy méterrel magasodik az út fölé, felszerelték füst- és rázkódásjelzővel, amelyek jelzik, ha támadás történik, ekkor a kamera azonnal értesíti a legközelebbi rendőrőrsöt, és biztos helyre továbbítja a teljes adatállományát.

A traffipax belső elrendezése biztosítja, hogy az elektronika rendkívüli hőhatást is túlél, így a legtöbb tűz nem tehet benne kárt. A vastag acéllábat közvetlenül a földre erősítik, így nincs szükség betonalapra.

A berendezés annyira stabil, hogy nem árthat neki egy nekihajtó autó, és kihúzni sem lehet a földből. Az adatrögzítő egység erősített üveg mögött kapott helyet, így védett a behatolásokkal szemben.

A traffipaxban négy nagyfelbontású digitális kamera dolgozik az infravörös tartományban, a közlekedők nem is láthatják a villanásokat. A kamerák sebessége lehetővé teszi, hogy még csúcsforgalom idején se maradjon senki észrevétlen.

A berendezés egyszerre négy sáv forgalmát képes figyelemmel követni, és mivel nemcsak előre, hanem hátrafelé is lát, egy út mindkét oldalát felügyelheti, ellentétben a ma használt sebességmérő eszközökkel.

A csúcstechnológiás traffipaxot Hollandiában már alkalmazzák, és az Auto Express autós magazin szerint gyártója szeretné Európa minél több országába szeretné exportálni a darabonként 11,5-19 millió forintnak megfelelő összegbe kerülő eszközt.

Címlapról ajánljuk
Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

A Dunakanyar több településén, Budapesten pedig a Római-parton és a Margit-szigeten megfeszített munkával készülnek a dunai árhullám hétvégi tetőzésére. Az egyik III. kerületi civil szervezet árvízvédelmi védmű megépítését követeli a Fővárosi Önkormányzattól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×