eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

A fogyókúra nem segít az óriáscsecsemőkön

A túlsúlyos nők nagyobb eséllyel hoznak világra óriáscsecsemőket - ezt eddig is tudták az orvosok. Egy kutatásból kiderült, hogy ezen nem segít a teherbe esés előtti fogyókúra - éppen ellenkezőleg: növeli annak az esélyét, hogy a baba túl nagy súllyal születik.

A New Brunswick-i orvosi egyetem kutatói 146 ezer nő esetét vizsgálták meg; valamennyien két gyermeket szültek. Megállapították, hogy azok a nők, akinek a súlya a terhesség előtt normális volt, a legkisebb eséllyel adtak életet túlsúlyos babáknak.

Nem meglepően a túlsúlyos anyák nagy eséllyel szültek túlsúlyos babákat. Ezt a veszélyt azok sem kerülték el, akik a második terhességük előtt lefogytak. Ez pedig azt jelenti, hogy a nők elhízásának hosszú távú következményei vannak a terhességre - vonták le a következtetést a kutatók.

Ha a baba súlya túl nagy, akkor jobban veszélyezteti őket a szülési trauma, és nagyobb valószínűséggel kell alkalmazni a császármetszést. A túlsúlyos nők hetven százalékkal nagyobb eséllyel szülnek túlsúlyos babákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×